8 Mart 2013 Cuma

Sular Altında Bir Gece












Haftanın son iş gününde, özellikle de son saatlerde zaman biraz daha yavaş akmaya başlamışken, birlikte bir seyahat molasına ne dersiniz? Hem de hayal gibi bir projeyle, sular altında geçirilecek bir geceye...
Dubai Water Discus Hotel, projesini mimar Pawel Podwojewski'nin hazırladığı, Deep Ocean Technology tarafından hayata geçirilmeyi bekleyen dünyanın en büyük sualtı oteli. Projenin bugüne kadar hazırlanmış olan görselleri bile insanı fazlasıyla mutlu ediyor ve burada kalınacak bir geceyi hayal etmeye zorluyor.  Otel yeraltı ve yerüstü olmak üzere iki ana disk modülden oluşmaktadır. Yeraltı modülü, deniz içerisinde yapılması planlanan özel bir aydınlatma sistemiyle; misafirlerine, bir otel odasında denizaltındaki yaşama bu denli yakın olabilmek adına eşsiz bir deneyim sunacak.
Umarız bu hayal gibi proje, 2006 yılında adından sıkça söz ettiren, benzer bir proje olan Hydropolis'le aynı kaderi taşımaz ve bu eşsiz deneyim Basra Körfe'zinde gerçeğe dönüşür. Şimdilik o güne kadar ise, Deep Ocean Technology, burada köpekbalıkları ve vatozlara çok yakın bir oda deneyimi hazırlamış. 

PIENA DI VITA Blog


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Piena di Vita by GeCe